Nu söker vi en beräkningsingenjör

Stafsjö är en av världens ledande tillverkare av skjutspjällsventiler. Kunderna finns inom papper- och massaindustrin, VA-sektorn, gruvindustrin och många fler processindustrier världen över. Företaget ingår i tyska Bröer Group som är en världsledande leverantör av vridspjällsventiler under varumärket Ebro. Stafsjö har ca 75 anställda, omsätter ca 200 MSEK och har sitt huvudkontor i Stavsjö intill E4:an, en kvart från Norrköping och tjugo minuter från Nyköping. Närmare 90 procent av produktionen går på export till marknader i Europa, Kina, Sydostasien, Sydafrika, Sydamerika och Nordamerika. Företaget befinner sig en mycket dynamisk utvecklingsfas varför vi nu söker en beräkningsingenjör.

Beskrivning

Just nu söker vi en beräkningsingenjör till oss på Stafsjö. Här finns höga ambitioner med fokus på kvalitet och produktionseffektivitet. Som en del i teamet bidrar du med innovativa idéer  – du har möjlighet att utvecklas och trivas på jobbet. Under många år har befintliga produkter utvecklats och nya skapats, alltid med inställningen att vara den långsiktiga pålitliga lösningen för både den nationella och internationella kunden. Det finns ett driv efter att alltid sätta kunden i centrum och fokusera på att överträffa förväntningar.

Du som beräkningsingenjör arbetar effektivt i nära samarbeten med såväl kund som dina kollegor. Du lägger ett stort engagemang i ditt arbete och vill vara med och göra skillnad för industriella processer. Initialt är du beräkningsansvarig på företaget och det finns möjligheter att på sikt utöka dina ansvarsområden.

Arbetsuppgifter

I teknikteamet arbetar du tillsammans med dina kollegor från idé till färdig produkt med att ta fram avstängningsventiler av världsklass. Dina arbetsuppgifter kommer innebära att genomföra och analysera beräkningar, dokumentera resultat samt utveckla beräkningsmodeller. Du får möjligheten att arbeta med utvecklande och spännande tekniska utmaningar i nära samarbete med produktionen. Beräkningarna består både av hållfasthetsanalyser och icke-linjära beräkningar med kontaktproblem i Ansys. Främst används Autodesks produkter och Ansys. I de olika projekten arbetar du med ett flertal funktioner inom företaget och det förekommer även internationella samarbeten.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad civilingenjör eller innehar liknande kunskaper förvärvat genom arbetslivserfarenhet. Som person har du god samarbetsförmåga såväl internt som externt. Du arbetar på ett strukturerat sätt och driver utvecklingsprojekt metodiskt, du är noggrann och lyhörd. På så sätt lyssnar du in och förstår olika behov för att hitta den bästa lösningen för alla parter. För att lyckas ser vi att du har goda kunskaper inom mekanik och hållfastighetslära.

Meriterande är att du har tidigare erfarenheter från ventiler, pumpar eller tryckkärl. Efterom vi arbetar internationellt krävs goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har B-körkort.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti
Löneform: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stavsjö

I denna rekrytering samarbetar vi med Q i Linköping AB. Rekrytering pågår löpande så se till att skicka in ditt CV redan idag då tjänsten kan tillsättas innan ansökningsperioden löpt ut.

Här söker du jobbet: https://qbemanning.varbi.com/what:job/jobID:415149/

Request call-back

Are you not sure on valve type you need or do you have questions you prefer to discuss by the phone. Submit information below and we’ll give you a call.

Quote Request

Fill in the form below, and we will get back to you with a quote as soon as possible.